ALEKSANDR ARKADOVICH FAYNBERG IJODIDAN NAMUNA VA IZOHLAR TO’PLAMI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Aleksandr Faynberg dunyo miqiyosida o’z bilimini olamga tanita olgan ijodkordir.Dastaval bu bilimlari orqali ko’plab unvonlarni qo’lga kiritgan, keyinchalik esa avlodlari tomonidan e’tiroflarga sazovor bo’lgan ijodkorimizning asarlari hali hanuz barhayot yashab kelmoqda .Bugungi maqolamizda ham bu ijodkorni aynan qaysi asari va qanday yo’nalishda qalam tebratgani orqali ma’lum va mashhur bo’lganligini bilib olishimiz mumkin. Aleksandr Fayenberg “ Velotreklar “, “ Etyud “, “ Soniya “, “ Bir lahza”, “ Erkin sonetlari “, “ Qisqa to’lqin “ “ Olis ko’priklar”, “ Yoyma to’r “ , “ Osmon muhri “,  kabi she’riy to’plamlar muallifi hisoblanadi. Bu ijodkor nafaqat nazmda balki nasrda ham qalam tebratadi. Undan tashqari bir necha tarjimalari butun olamga mashhurdir.