IJTIMOIYLASHUV, IJTIMOIY PEDOGOGIK JARAYON (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada ijtimoiylashuv jarayonining mohiyati, uning shaxs shakllanishidagi o‘rni va ijtimoiy-pedagogik jarayon bilan o‘zaro bog‘liqligi tahlil qilingan. Shaxsning ijtimoiylashuvi ta’lim, tarbiya, oila va jamiyat muhitida kechuvchi murakkab jarayon sifatida yoritilgan. Shuningdek, maqolada ijtimoiypedagogik jarayonning asosiy bosqichlari, ishtirokchilari va uning samaradorligini ta’minlovchi omillar haqida so‘z yuritiladi.