ANATOMIYA FANINI O‘QITISHDA RAQAMLI TA’LIM TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada anatomiya fanini o‘qitishda raqamli ta’lim texnologiyalarini joriy etishning ilmiy-pedagogik asoslari, ularning o‘quv jarayoniga ko‘rsatadigan ta’siri hamda talabalarning bilim, ko‘nikma va kompetensiyalarini shakllantirishdagi o‘rni keng tahlil qilinadi. Tadqiqotda an’anaviy ta’lim usullari bilan raqamli vositalar (3D anatomiya modellar, virtual reallik (VR) va kengaytirilgan reallik (AR) texnologiyalari, interaktiv test tizimlari) asosida o‘qitish natijalari taqqoslab o‘rganilgan.  Maqolada o‘qitish samaradorligini baholash uchun statistik tahlil metodlari qo‘llanilgan bo‘lib, natijalar raqamli ta’lim texnologiyalari o‘quv motivatsiyasini oshirish, bilimlarni uzoq muddatli eslab qolish va amaliy ko‘nikmalarni shakllantirishda muhim ahamiyat kasb etishini isbotladi. Shuningdek, maqolada raqamli platformalarni anatomiya ta’limi jarayoniga tatbiq etishning afzalliklari, muammolari va istiqbollari ham ilmiy asosda yoritilgan.