AHOLINING TURLI GURUHLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada aholining turli guruhlarining shakllanishi, ularning ijtimoiy, iqtisodiy va demografik xususiyatlari tahlil qilinadi. Aholi guruhlarini tasniflash mezonlari — yosh, jins, kasb, ijtimoiy mavqe, millat va yashash joyi kabi omillar asosida o‘rganiladi. Shuningdek, aholining turli qatlamlari o‘rtasidagi ijtimoiy farqlar, ularning jamiyatdagi o‘rni hamda davlat siyosatida tutgan roli yoritiladi.