PEDAGOKNING OʻZINI OʻZI RIVOJLANTIRISH-UZLUKSIZ JARAYON SIFATIDA (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada pedagogning o‘zini o‘zi rivojlantirishi tushunchasi, uning mohiyati va zamonaviy ta’lim jarayonidagi ahamiyati tahlil qilingan. Pedagog shaxsining kasbiy, intellektual hamda ma’naviy jihatdan uzluksiz o‘sib borishi ta’lim sifati va samaradorligining asosiy omili sifatida yoritilgan. Shuningdek, maqolada o‘zini o‘zi rivojlantirishning shakllari, usullari, motivatsion va innovatsion omillari keng yoritilib, o‘qituvchining doimiy izlanishda bo‘lishi zarurligi asoslab berilgan. Muallif pedagogik faoliyatda o‘zini rivojlantirishning uzluksizligi o‘qituvchining kasbiy raqobatbardoshligini oshirishi va o‘quvchilarga ijobiy ta’sir ko‘rsatishini ta’kidlaydi.