AYOLLARNING JAMIYATDAGI OʻRNI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada ayollarning jamiyatdagi oʻrni, ularning siyosiy, ijtimoiy, iqtisodiy hayotdagi faoliyati tahlil qilinadi. Maqolada ayollarning oila va jamiyatdagi roli, ayollarga nisbatan hurmat, tenglik va eng asosiysi eʼtibor masalalarini keng yoritib, jamiyatda ularning faol ishtirokini qoʻllab-quvvatlash zarurligini taʼkidlaydi. Ayollarning hayotning turli sohalarida oila, taʼlim, ish hamda siyosatda tutgan oʻrni haqida fikrlar bayon etiladi. Maqolada onalik, farzand tarbiyasi, oilaviy totuvlik va jamiyatdagi ayolning beqiyos hissasi tahlil qilinadi.