JARROHLIK AMALIYOTIDA YIRINGLI INFEKSIYALARNI PROFILAKTIKASI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Jarrohlik amaliyotida yiringli infeksiyalarni profilaktikasi - bu operatsiya vaqtida yoki undan keyin paydo bo‘lishi mumkin bo‘lgan infeksion asoratlarning oldini olishga qaratilgan chora-tadbirlar majmuasidir. Yiringli infeksiyalar ko‘pincha aseptika va antiseptika qoidalariga amal qilinmaganda, steril sharoitlar buzilganda yoki bemorning immuniteti pasaygan holatlarda rivojlanadi. Jarrohlik amaliyoti - inson hayotini saqlab qolishning eng nozik va mas’uliyatli jarayonidir. Har bir kesma, har bir tikuv, har bir nafas - aniqlik va poklikni talab etadi. Ammo jarrohlik sohasida eng katta xavf - yiringli infeksiya hisoblanadi. U ko‘rinmas, ammo kuchli dushman.