BOLALARDA NUTQ MADANIYATINI SHAKLLANTIRISHDA INNOVATSION PEDAGOGIK YONDASHUVLAR (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda nutq madaniyatini shakllantirish jarayonining mazmuni, pedagogik shart-sharoitlari hamda samarali metodlari tahlil qilingan. Nutq madaniyati bolaning ijtimoiylashuvi, tafakkur rivoji va kommunikativ qobiliyatlarini belgilovchi muhim omil sifatida yoritilgan. Tadqiqotda innovatsion texnologiyalar, integratsiyalashgan mashg‘ulotlar, interaktiv metodlar orqali bolalarda to‘g‘ri talaffuz, so‘z boyligini kengaytirish va ifodali nutqni rivojlantirish yo‘llari asoslab berilgan. Maqolada tarbiyachining nutq madaniyati, muhitning estetik jihatlari hamda ota-onalar hamkorligining ahamiyati ham yoritilgan.