BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARINING TA’LIM-TARBIYASIDA SHAXSGA YO’NALTIRILGAN YONDASHUV (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining ta’lim-tarbiyasida shaxsga yo’naltirilgan yondashuv (learner-centred approach) nazariy asoslari, zamonaviy tadqiqotlari va amaliy qo‘llanilishi tahlil qilinadi. Maqolada yondashuvning pedagogik tamoyillari, boshlang‘ich ta’lim bosqichida uning ahamiyati, tajribalar va qo‘llashdagi muammolar ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, dars jarayonida muallimlar va o‘quvchilar uchun tavsiyalar beriladi. Tadqiqotlar bosqichida bu yondashuv o‘quvchilarning faol ishtirokini, o‘zini anglashini va ijtimoiy hamkorlik ko‘nikmalarini rivojlantirishda ijobiy natija bergani aniqlangan.