BOSHLANG‘ICH TA’LIMDA STEAM YONDASHUVI ASOSIDA O‘QUVCHILARNING IJODIY VA AMALIY KO‘NIKMALARINI RIVOJLANTIRISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada boshlang‘ich ta’limda STEAM yondashuvi asosida o‘quvchilarning ijodiy va amaliy ko‘nikmalarini rivojlantirish masalalari tahlil qilinadi. Nazariy jihatdan STEAM ta’limi fanlararo integratsiyaga asoslanib, san’at elementlarini qo‘shish orqali ijodiy va amaliy fikrlashni rivojlantirish imkonini beradi. Maqolada pedagogik imkoniyatlar, amaliy misollar va tadqiqot natijalari ko‘rib chiqiladi, shuningdek, STEAMni dars jarayoniga tatbiq etish bo‘yicha tavsiyalar beriladi. Tadqiqotlar boshlang‘ich maktab o‘quvchilarida ijodiy va amaliy ko‘nikmalarni oshirishda STEAM yondashuvining samaradorligini tasdiqlaydi. Shuningdek, maqolada metodik va resurs bilan bog‘liq muammolar, ularni bartaraf etish yo‘llari ham muhokama qilinadi.