MAHALLIY XOM-ASHYO BENTONITNING FILTRATSION MUSTAHKAMLIGINI ANIQLASH BOʻYICHA TADQIQOTLAR (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Hozirgi kunga kelib gruntli inshootlarda sodir boʻlayotgan filtratsiya jarayonini va uning natijasida yer osti suvlari sathining koʻtarilishini oʻrganish eng dolzarb muammoga aylanib bormoqda.  Aynan bu muammolarning yechimi kelajakda gidrotexnik inshootlarni barpo etish va ularni ekspluatatsiya qilishda katta ahamiyatga ega.