TOSHKENT SHAHAR KATTA VA KICHIK XALQA YO'LLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada Toshkent shahrining transport infratuzilmasida muhim o‘rin tutuvchi katta va kichik halqa yo‘llari haqida ma’lumot berilgan. Halqa yo‘llarining paydo bo‘lishi, ularning loyihalashtirilishi, shahar ichki va tashqi harakatini tartibga solishdagi o‘rni, shuningdek, transport oqimini kamaytirish va tirbandliklarning oldini olishdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Maqolada halqa yo‘llari orqali Toshkent shahrida avtomobil harakati xavfsizligini oshirish, ekologik muhitga salbiy ta’sirni kamaytirish hamda aholining qulay harakatlanish imkoniyatlarini kengaytirish bo‘yicha olib borilayotgan ishlar yoritilgan. Shuningdek, zamonaviy infratuzilma loyihalari asosida amalga oshirilayotgan yangilanishlar va kelajakdagi rivojlanish istiqbollari haqida ham fikr yuritilgan.z muhit yaratishning imkoniyatlari va mavjud cheklovlarni ham o‘rganadi.