QUBLA ARAL BOYINDA ANUSHTEGIN XOREZSHAXLAR DÁWIRI MATERIYALLIQ MÁDENIYATI» TEMASIN OQITIWDA PEDAGOGIKALIQ TEXNOLOGIYALARDAN PAYDALANIW (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Bul ilimiy maqalada Xorezmshax Anushteginler dáwiri (XI ásirdiń aqırınan XIII ásir basına shekem) materiyallıq mádeniyatınıń Qubla Aral boyı regionındaǵı ózgesheliklerin joqarı oqıw orınları hám orta arnawlı bilimlendiriw mekemelerinde oqıtıw procesiniń metodologiyalıq máselesi kompleksli túrde analiz etiledi. Usı materiallardı oqıtıwda dástúriy usıllar menen bir qatarda, innovaciyalıq pedagogikalıq texnologiyalardan, atap aytqanda, interaktivlik, virtual realnost (VR), problemalıq oqıtıw hám keys-stadi usıllarınan nátiyjeli paydalanıw jolları hám mexanizmleri ilmiy tiykarlanadı.