TOSHKENT SHAHAR AHOLISI PUNKTLARIDA KO‘P QAVATLI AVTOTURARGOHLARNI LOYIHALASHDA OPTIMAL YECHIMLAR (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada Toshkent shahridagi aholisi zich punktlarda ko‘p qavatli avtoturargohlarni loyihalash masalalari ko‘rib chiqilgan. Shahar infratuzilmasining rivojlanishi va avtomobil sonining oshishi fonida mavjud bo‘sh joylarning samarali foydalanilishi muhim ahamiyat kasb etadi. Maqolada Toshkentdagi ba'zi ko‘p qavatli avtoturargohlarning tahlili o‘tkazilib, loyihalashtirishda optimal yechimlarni aniqlashga qaratilgan yondashuvlar taqdim etilgan.