SANOAT KORXONALARINI BARQAROR RIVOJLANTRISH MEXANIZIMLARINI TAKOMILASHTIRISH YO‘LLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada sanoat korxonalarini barqaror rivojlantirishning tashkiliy-iqtisodiy mexanizmlarini takomillashtirish masalalari yoritilgan. Unda korxonalarning raqobatbardoshligini oshirish, ishlab chiqarish samaradorligini ta’minlash, resurslardan oqilona foydalanish va innovatsion texnologiyalarni joriy etish orqali barqaror o‘sishni ta’minlash yo‘llari tahlil qilingan. Shuningdek, davlat tomonidan yaratilayotgan investitsion va institutsional shart-sharoitlar, raqamli iqtisodiyotning ta’siri hamda “yashil sanoat” konsepsiyasi doirasida amalga oshirilayotgan islohotlar tahlil etilgan. Muallif sanoat korxonalarining iqtisodiy barqarorligini oshirish uchun kompleks yondashuv, innovatsion menejment va resurs samaradorligini ta’minlovchi mexanizmlar ishlab chiqish zarurligini asoslab bergan.