TELEMEDITSINA TEXNOLOGIYALARINING EVOLYUTSIYASI VA ULARNING SOG‘LIQNI SAQLASH TIZIMIDAGI SAMARADORLIKKA TA’SIRI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Zamonaviy axborot-kommunikatsiya texnologiyalari tibbiyot sohasida yangi imkoniyatlarni ochib bermoqda. Telemeditsina — bu masofadan turib tibbiy maslahat, diagnostika va davolash jarayonlarini amalga oshirishga xizmat qiluvchi tizim bo‘lib, so‘nggi yillarda sog‘liqni saqlash tizimining ajralmas qismiga aylandi. Ushbu maqolada telemeditsina xizmatlarining rivojlanish bosqichlari, ularning tibbiy samaradorlikka ta’siri hamda pandemiya davrida ahamiyatining ortishi tahlil qilinadi. Shuningdek, tibbiy xizmat sifati, bemor va shifokor o‘rtasidagi o‘zaro aloqa, diagnostika aniqligi hamda sog‘liqni saqlash resurslarining tejalishiga telemeditsinaning ijobiy ta’siri yoritiladi. Tadqiqot davomida telemeditsina infratuzilmasining rivojlanishiga to‘sqinlik qiluvchi omillar, xususan texnik, huquqiy va axloqiy masalalar ham ko‘rib chiqilgan.