MUSLIM IBN AL-HAJJAJ HAYOTI VA HADIS ILMIDAGI ILMIY FAOLIYATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqola islom tarixida muhim o‘rin egallagan yirik muhaddis, hofiz Muslim ibn al-Hajjajning hayoti va ilmiy faoliyatiga bag‘ishlangan. Unda allomaning hayot yo‘li, hadis ilmini o‘rganishga kirishgan davri, ustozlari, ilmiy sayohatlari, shuningdek, hadislarni to‘plash va saralashdagi yondashuvlari batafsil yoritilgan. Muslim ibn al-Hajjajning hadis ilmidagi yuqori darajadagi yetukligi, unga zamondoshlari va keyingi avlod ulamolari tomonidan berilgan baholar, ayniqsa “hofiz” unvoniga sazovor bo‘lishi uning ilmiy salohiyati va mashaqqatli mehnatini ko‘rsatib beradi. Maqolada, shuningdek, olimning shaxsiy hayoti, uylanganligi, farzandlari haqida tarixiy manbalar asosida olib borilgan izlanishlar ham o‘z aksini topgan.