O‘ZBEKISTONDA AYOLLAR RAHBARLIK SALOHIYATI VA SIYOSIY FAOLLIGINING RIVOJLANISH YO‘NALISHLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqolada O‘zbekiston Respublikasida ayollarning siyosiy faolligini kuchaytirish va ularning rahbarlik salohiyatini oshirishga qaratilgan chora-tadbirlar tahlil qilingan. O‘zbekiston SSR davrida ayollar siyosiy hayotining tarixiy shakllanishi, mustaqillikdan keyingi davrda esa gender tenglikni ta’minlashga doir islohotlarning amaliy natijalari yoritilgan. Maqolada ayollar ishtirokining huquqiy, tashkiliy va ijtimoiy asoslari, siyosiy partiyalar hamda davlat boshqaruvidagi o‘rni ilmiy-nazariy tahlil asosida o‘rganilgan.