MUSTAQILLIK YILLARIDA OʻZBEKISTONDA IJTIMOIY IQTISODIY RIVOJLANISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola O‘zbekistonning mustaqillik yillarida ijtimoiy va iqtisodiy rivojlanishini tahlil qiladi. Unda mamlakat iqtisodiyotining barqaror o‘sishi, sanoat va qishloq xo‘jaligi tarmoqlaridagi rivojlanish, xizmatlar sohasi, shuningdek ta’lim va sog‘liqni saqlash tizimidagi o‘zgarishlar batafsil ko‘rib chiqilgan. Maqolada bandlik darajasi oshishi, kambag‘allikning kamayishi va hududlar o‘rtasidagi farqlar kabi ijtimoiy ko‘rsatkichlar ham e’tiborga olingan. Shu bilan birga, kelajakdagi ustuvor vazifalar – innovatsion ishlab chiqarishni rivojlantirish, yuqori texnologiyalarni joriy etish va yoshlar uchun sifatli ta’lim tizimini kengaytirish – alohida ta’kidlangan.