RAQAMLASHUV JARAYONLARIDA AYOLLAR ISHTIROKINI CHEKLAYOTGAN MASALALAR (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada sog‘liqni saqlash va ijtimoiy xizmatlarni raqamlashtirish jarayonida ayollar ishtirokini cheklovchi asosiy omillar tahlil qilingan. Raqamli transformatsiya jarayonlari aholiga qulaylik yaratish bilan birga, gender tenglikni ta’minlash imkonini ham beradi. Biroq, raqamli tafovut, madaniy va iqtisodiy to‘siqlar ayollarni bu jarayonlardan chetda qoldirish xavfini keltirib chiqarmoqda. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, ayollar uchun raqamli savodxonlikni oshirish, infratuzilmani rivojlantirish va gender  siyosat yuritish ushbu muammolarni bartaraf etishda muhim ahamiyatga ega.