AHOLI DAROMADLARINING TENGSIZLIKI VA JAMG‘ARMA OMILLARINI O‘RGANISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada aholi daromadlarining tengsizlik darajasi hamda jamg‘arma shakllanishiga ta’sir etuvchi asosiy omillar tahlil qilinadi. Tadqiqotda daromadlar taqsimoti, ijtimoiy guruhlar o‘rtasidagi farqlar, aholi jamg‘arma imkoniyatlari va ularni belgilovchi iqtisodiy omillar o‘rganilgan. Shuningdek, mamlakatda moliyaviy barqarorlikni ta’minlash va aholining iqtisodiy farovonligini oshirishda daromadlar tengsizligini kamaytirishning ahamiyati yoritilgan. Tahlillar natijasida aholining jamg‘arma darajasini oshirishga xizmat qiluvchi tavsiyalar ishlab chiqilgan.