TASHQI IQTISODIY FAOLIYATNING INVESTITSION JOZIBADORLIGINI RIVOJLANTIRISH. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Tashqi iqtisodiy faoliyat mamlakatlar o'rtasidagi iqtisodiy aloqalarni, savdo, investitsiyalar va boshqa iqtisodiy faoliyatlarni o'z ichiga oladi. TIFning investitsion jozibadorligi esa, mamlakatning xorijiy investitsiyalarni jalb qilish qobiliyatini belgilaydi. Ushbu maqolada, tashqi iqtisodiy faoliyatning investitsion jozibadorligini rivojlantirish uchun zarur bo'lgan asosiy omillar va strategiyalar ko'rib chiqiladi.