QON YO’LI BILAN YUQADIGON GINEKOLOGIK KASALLIKLAR (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Qon yo’li bilan yuqadigon ginekologik kasalliklar bu- asosan jinsiy aloqa orqali bir shaxsdan boshqasiga yuqadigon infeksion kasalik bo’lib ,bular ayollarni reproduktiv salomatligiga ta’sir ko’rsatadi. Bunday kasalliklar ko’p hollarda yashirin kechadi,lekin kelajakda bepushtlik,homiladorlik asoratlari, hatto saraton kasaligini olib kelishi mumkun.Ushbu ishda bu kasallik turlari,havfli omillari va profilaktikasi keng yoritilgan.