QOZOG‘ISTONDA MARKAZIY OSIYO XALQLARI TARIXINI O‘RGANILISHI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada Qozog‘istonda Markaziy Osiyo xalqlari tarixini o‘rganish jarayoni, tarixiy manbalar, arxeologik topilmalar va ilmiy maktablar faoliyati yoritilgan. Mustaqillikdan so‘ng Qozog‘iston tarixshunosligida mintaqa xalqlarining o‘zaro madaniy aloqalari, iqtisodiy taraqqiyoti va davlat boshqaruvi tizimi ilmiy tahlil qilindi. Shuningdek, yangi arxiv hujjatlari, etnografik ma’lumotlar asosida milliy tarixga yangicha yondashuv shakllandi. Tadqiqotda tarixiy xotirani tiklash va integratsion jarayonlarda ilm-fan roliga e’tibor qaratilgan.