O'SIMLIKLARNI HIMOYA QILISHDA KIMYOVIY USULLARDAN FOYDALANISH SAMARADORLIGINING O'RNI IPАK YO‘LI VA INNOVATSIYALAR UNIVERSITETI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
O‘simliklarni himoya qilishda kimyoviy usullardan foydalanish samaradorligining o‘rni muhim o‘rin tutadi. Qishloq xo‘jaligi ekinlarining barqaror va samarali rivojlanishini ta’minlashda bir qator xavf-xatarlarga, ayniqsa, zararli hasharotlar, kasalliklar va begona o‘tlarga qarshi kurashda zamonaviy kimyoviy vositalarning ahamiyati beqiyosdir. O‘simliklarni himoya qilish bo‘yicha tadbirlarni tashkil etishda turli usullar mavjud bo‘lib, ulardan biri kimyoviy usullardir. Ushbu usullar ilmiy asoslangan, samarali va tez ta’sir ko‘rsatish xususiyatiga ega bo‘lgani uchun jahondagi ko‘plab mamlakatlar va mutaxassislar tomonidan keng qo‘llaniladi. Ushbu maqolada O‘simliklarni himoya qilishda kimyoviy usullardan foydalanish haqida ma'lumotlar berilgan.