YOSHLAR O‘RTASIDA GIYOHVANDLIK VA PSIXOTROP MODDALAR BILAN BOG‘LIQ JINOYATLARNI OLDINI OLISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada yoshlar o‘rtasida giyohvandlik va psixotrop moddalar bilan bog‘liq jinoyatlarning sabablari, ularning ijtimoiy, psixologik va huquqiy oqibatlari tahlil qilingan. Shuningdek, giyohvandlikning shakllanish bosqichlari, uning yosh avlod tarbiyasiga ko‘rsatadigan salbiy ta’siri hamda O‘zbekiston va xalqaro miqyosda olib borilayotgan profilaktika va kurash choralari yoritilgan. Tadqiqot natijalari yoshlarni giyohvandlikdan asrashda ma’naviy immunitetni mustahkamlash, oila va ta’lim tizimining o‘rni beqiyos ekanligini ko‘rsatadi.