HUJAYRA BIOLOGIYASI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada hujayra biologiyasi fani, uning mazmuni va ahamiyati haqida so‘z yuritiladi. Hujayra tirik organizmlarning eng kichik tarkibiy va funksional birligi sifatida tavsiflanadi. Maqolada hujayraning umumiy tuzilishi, asosiy organoidlari, ularning vazifalari hamda hujayra bo‘linish turlari haqida batafsil ma’lumot berilgan. Shuningdek, hujayra biologiyasining tibbiyot, genetika, biotexnologiya va ekologiya sohalaridagi o‘rni yoritilgan. Ushbu fan orqali tirik mavjudotlarning hayotiy jarayonlarini chuqur anglash, ularning rivojlanish va moslashuv mexanizmlarini tushunish imkoniyati yaratiladi.