IRSIYATNING MOLEKULYAR ASOSLARI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu tezisda  irsiyatning molekulyar asoslari, ya’ni genetik axborotning saqlanishi, uzatilishi va ifodalanish jarayonlari haqida so‘z yuritiladi. Asarda DNK va RNK tuzilishi, gen va genetik kodning ahamiyati, oqsil sintezi bosqichlari, shuningdek, mutatsiyalar va ularning organizm rivojlanishiga ta’siri keng yoritilgan. Shuningdek, irsiyat va muhit o‘rtasidagi o‘zaro ta’sirning biologik ahamiyati tahlil qilingan. Ushbu mavzuni o‘rganish tibbiyot, biotexnologiya va ekologiya kabi sohalarda genetik jarayonlarni chuqur tushunish imkonini beradi.