HUJAYRA BIOLOGIYASI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu tezisda hujayra biologiyasi fani, uning mazmuni va ahamiyati haqida so‘z yuritiladi. Hujayra tirik organizmlarning eng kichik tarkibiy va funksional birligi bo‘lib, barcha hayotiy jarayonlar aynan hujayra darajasida amalga oshadi. Maqolada hujayraning umumiy tuzilishi, asosiy organoidlari, ularning vazifalari hamda hujayra bo‘linish turlari — mitoz va meyoz jarayonlari haqida batafsil ma’lumot berilgan. Shuningdek, hujayra biologiyasining tibbiyot, genetika, biotexnologiya va ekologiya kabi sohalardagi ahamiyati yoritilgan.