O‘YIN TEXNOLOGIYALARI YORDAMIDA MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA DO‘STONA MUNOSABAT KO‘NIKMALARINI SHAKLLANTIRISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur tadqiqotda maktabgacha yoshdagi bolalarda do‘stona munosabat ko‘nikmalarini shakllantirishda o‘yin texnologiyalarining o‘rni va ahamiyati yoritilgan. O‘yin faoliyati orqali bolalarda hamkorlik, o‘zaro yordam, tinglash va hissiy anglash kabi ijtimoiy ko‘nikmalar rivojlanishi ta’kidlanadi. Ilmiy tahlil natijalariga ko‘ra, rolli va ijodiy o‘yinlar orqali bolalarning emotsional barqarorligi, empatiyasi hamda muloqot madaniyati samarali shakllanadi. Shu bilan birga, pedagoglar tomonidan o‘yin jarayonini ilmiy asoslangan va maqsadga yo‘naltirilgan ravishda tashkil etish do‘stona muhit yaratishda muhim omil ekanligi asoslanadi.