BIOTEXNOLOGIYA VA GENETIK MUHANDISLIK ASOSLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada biotexnologiya va genetik muhandislik fanlarining rivojlanish bosqichlari, ularning zamonaviy ilm-fan va ishlab chiqarishdagi ahamiyati, shuningdek, genetik manipulyatsiya usullarining biologik va axloqiy jihatlari yoritilgan. Biotexnologiyaning asosiy yo‘nalishlari — tibbiy, sanoat, ekologik va qishloq xo‘jaligi biotexnologiyasi — misollar asosida tahlil qilinadi. Maqolada, shuningdek, genetik muhandislikning asosiy bosqichlari va gen tahriri texnologiyalarining (CRISPR/Cas9, rekombinant DNK texnologiyasi) ilmiy hamda amaliy ahamiyati bayon etilgan.