IRSIY KASALLIKLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Irsiy kasalliklar — organizmda genetik axborotdagi o‘zgarishlar natijasida kelib chiqadigan kasalliklardir. Bu o‘zgarishlar genlarda, xromosomalarda yoki DNK tuzilishida sodir bo‘ladi va avloddan-avlodga o‘tadi. Zamonaviy genetika fanining yutuqlari ushbu kasalliklarning kelib chiqish sabablarini aniqlash, ularni erta tashxislash va oldini olish imkonini bermoqda