YAGONA AVTOMATLASHTIRILGAN RAQAMLI INFRATUZILMANI JORIY ETISH VA TAKOMILLASHTIRIB BOORISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Yagona avtomatlashtirilgan raqamli infratuzilmani joriy etish va takomillashtirib borish hozirgi zamonaviy axborot texnologiyalari asrida davlat va iqtisodiyot sohalarida juda katta ahamiyat kasb etmoqda. Raqamli infratuzilma, xususan, yirik tizimlarni, sohalararo axborot almashinuvini, boshqaruv va nazorat jarayonlarini, xizmat ko‘rsatish sifati hamda samaradorligini tubdan o‘zgartirishga xizmat qilmoqda. Bunda bir vaqtning o‘zida zamonaviy texnologiyalar yordamida ma’lumotlarni tez va aniq uzatish, qayta ishlash, saqlash va real vaqt rejimida tahlil qilish imkoniyati yaratiladi. Bu esa sohada shaffoflik, samaradorlik va ishonchlilikni oshirishga zamin yaratadi.