YASHIL LOGISTIKA VA UNING MDH MAMLAKATLARI UCHUN AHAMIYATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada yashil logistikaning Mustaqil davlatlar hamdo‘stligi tashkilotiga a’zo davlatlarning iqtisodiyotidagi o‘rni o‘rganildi. Dunyo miqyosidagi barqaror infratuzilma va yashil logistikaning ahamiyati ko‘rib chiqildi. Bu yondashuv MDH mamlakatlari uchun ham muhim, chunki bu mintaqada transport sektori katta hajmda karbon chiqindilari chiqaradi. Qozog‘iston, O‘zbekiston, Rossiya va Qirg‘izistonning transport emissiyalari hamda yashil logistika siyosati tahlil qilindi. Mamlakatlar transport va logistika sohasida barqaror rivojlanish siyosatini kuchaytirish, uglerod chiqindilarini kamaytirish hamda yashil texnologiyalarni joriy qilish qanchalik muhim ekanligi aytilgan.