BADIIY ADABIYOTNING INSON HAYOTIDA TUTGAN MADANIY VA MA’NAVIY O‘RNI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Inson hayotida oziq-ovqat jismoniy barqarorlik uchun qanchalik muhum bo‘lsa, badiy adabiyot ham ruhiy barqarorlik uchun shunchalik katta ahamiyatga ega. Nafaqat ilmiy sohada, balki hayot jabhalarida ham ma’naviy meros o‘z o‘rniga ega. Ruhiy sog‘lomlik fikrlash doirasi uchun ham qaror qabul qilish uchun ham kalit vazifasini bajaradi. Hatto eng qiyin vaziyatlarda ham ruhan barqaror inson o‘z yo‘lini oson tarzda topib keta olishi bilan bir qatorda, boshqalarga ham to‘g‘ri yo‘lni ko‘rsatib beradi.Ushbu maqolada biz badiy adabiyotning inson uchun qay tarzda muhumligini va dolzarbligini korib chiqishimiz mumkun.