UCHUVCHISIZ UCHADIGAN APPARATLARNI PARVOZLARINI XAVFSIZLIGINI TA’MINLASHNI TAKOMILLASHTIRISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada uchuvchisiz uchadigan apparatlar parvozlari xavfsizligini ta’minlashni takomillashtirish masalalari yoritilgan. Tadqiqotda uchuvchisiz uchadigan apparatlar parvozlari davomida yuzaga keladigan xavf omillari, ularni bartaraf etish yo‘llari hamda zamonaviy texnologiyalar yordamida xavfsizlik darajasini oshirish usullari tahlil qilinadi. Xususan, avtomatik boshqaruv tizimlari, sun’iy intellekt asosidagi monitoring, real vaqt rejimidagi aloqa tizimlari va aerodinamik barqarorlikni ta’minlovchi texnik yechimlar muhokama qilinadi. Shuningdek, huquqiy me’yorlarni takomillashtirish hamda operatorlar malakasini oshirish xavfsiz parvozlarni ta’minlashning muhim omili sifatida ko‘rsatilgan. Maqola natijalari Uchuvchisiz uchadigan apparatlardan fuqarolik va harbiy sohalarda samarali foydalanish uchun amaliy tavsiyalar beradi.