СОВРЕМЕННЫЕ ИНТЕРАКТИВНЫЕ ТЕХНОЛОГИИ НА УРОКАХ РУССКОГО ЯЗЫКА В НАЦИОНАЛЬНОЙ УЗБЕКСКОЙ ШКОЛЕ (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ушбу мақолада ўзбек миллий мактабларида рус тилини ўқитиш жараёнида қўлланилаётган замонавий интерактив технологиялар таҳлил қилинган. Унда ахборот-коммуникация воситалари — рақамли ресурслар, мобил иловалар, Kahoot ва Quizlet платформалари, лойиҳа усули ва 4К методи (коммуникация, креативлик, танқидий фикрлаш ва жамоавий иш) кўриб чиқилган. Ноанъанавий ўйин шакллари ва интерактив доскадан фойдаланиш хусусиятлари ҳам ёритилган. Таҳлил натижалари интерактив ёндашувлар ўқувчиларнинг мотивациясини ошириши,