O‘ZBEKISTON IQTISODIYOTIDAGI AMALIY AHAMIYATI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada iqtisodiy tahlilning nazariy asoslari, metodologik yondashuvlari hamda O‘zbekiston iqtisodiyoti sharoitida uning amaliy ahamiyati keng ko‘lamda tahlil etilgan. Asosiy e’tibor mikro va makro tahlil usullari, raqamli iqtisodiyotdagi yangicha yondashuvlar, va so‘nggi 2024–2025 yillar bo‘yicha statistik misollar orqali tahlil natijalari keltirilgan. Maqola iqtisodiy tahlil vositalarining boshqaruv va siyosat ishlab chiqishda qanday qo‘llanilishini ochib beradi.