IQTISODIY TEBRANISHLAR: MOHIYATI, SABABLARI VA OQIBATLARI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada iqtisodiy tebranishlarning nazariy mohiyati, ularning vujudga kelish sabablari, asosiy turlari hamda iqtisodiy o‘sishga ta’siri tahlil qilingan. Shuningdek, iqtisodiy sikl bosqichlari, inqiroz va tiklanish jarayonlarining o‘zaro bog‘liqligi ilmiy jihatdan yoritiladi. Maqolada O‘zbekiston iqtisodiyotida kuzatilgan iqtisodiy tebranishlarning ayrim misollari keltirilib, ularni yumshatish bo‘yicha davlat siyosatining o‘rni tahlil qilinadi.