INFLYATSIYA VA INFLYATSIYAGA QARSHI SIYOSAT (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada inflyatsiya tushunchasining iqtisodiy mazmuni, uning asosiy sabablari va turlari, shuningdek, inflyatsiyaga qarshi davlat siyosatining yo‘nalishlari ilmiy tahlil qilinadi. Maqolada inflyatsiyaning ijtimoiy-iqtisodiy oqibatlari, uni jilovlashda fiskal va pul-kredit siyosatining o‘rni yoritilgan. Shuningdek, O‘zbekiston Respublikasida inflyatsiya jarayonlarini barqarorlashtirish borasida amalga oshirilayotgan islohotlar tahlil qilinadi.