O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASI PREZIDENTI SH.M.MIRZIYOYEVNING BMT BOSH ASSAMBLEYASI 80-SESSIYASIDAGI NUTQINING SIYOSIY AKSIOLOGIK TAHLILI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqolada O‘zbekiston Respublikasi Prezidenti Sh.M. Mirziyoyevning BMT Bosh Assambleyasi 80-sessiyasidagi nutqining siyosiy-aksiologik tahlili keltirilgan. Tadqiqot siyosiy matnning lingvistik va kontent tahliliga asoslanib, unda ilgari surilgan qadriyatlarni aniqlashga qaratilgan. Tahlil natijalariga ko‘ra, nutqning asosiy qadriyatlari — tinchlik va xavfsizlik, taraqqiyot va adolat, ekologiya va barqaror kelajak ekanligi aniqlangan.