KICHIK BIZNES KORXONALARIDA MOLIYAVIY BARQARORLIKNI TAMINLASHNING INVESTITSION MEXANIZMLARINI TAKOMILLASHTIRISH YO‘LLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola kichik biznes korxonalarida moliyaviy barqarorlikni ta’minlash uchun investitsion mexanizmlarni takomillashtirish yo‘llarini o‘rganadi. Maqolada kichik bizneslarning moliyaviy resurslarga ega bo‘lishdagi muammolari tahlil qilinadi va investitsiyalarni jalb qilishning zamonaviy usullari, shu jumladan, venchur kapital, kraudfanding va davlat grantlari kabi mexanizmlar ko‘rib chiqiladi. Tadqiqotda O‘zbekistonning iqtisodiy sharoitlari asosida amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan. Natijalar kichik bizneslar uchun moliyaviy barqarorlikka erishishda diversifikatsiyalashgan investitsiya strategiyalarining muhimligini ko‘rsatadi.