OMMAVIY AXBOROT VOSITALARINING BUGUNGI KUNDAGI TIL O‘RGANISH JARAYONIDAGI OʻRNI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola O‘zbekiston Respublikasi prezidenti Shavkat Mirziyoyevning yoshlarni zamonaviy bilimlar, xususan, xorijiy tillarni puxta o‘zlashtirish va global miqyosda raqobatbardosh bo‘lish zarurligi haqidagi fikrlaridan kelib chiqib, axborot vositalarining til o‘rganishdagi muhim rolini yoritadi. Maqolada axborotlashgan jamiyatda, ayniqsa, ingliz tiliga bo‘lgan ehtiyojning ortib borayotgani ta’kidlanadi. An’anaviy ta’lim usullari cheklangan samara berishi, aksincha, zamonaviy axborot vositalari (ijtimoiy tarmoqlar, internet nashrlar, onlayn platformalar) til ko‘nikmalarini rivojlantirishda samarali ekanligi ko‘rsatiladi.