BIOLOGIK TO‘QIMALAR VA SUYUQLIKLARNING O‘ZGARMAS TOKDA ELEKTR O‘TKAZUVCHANLIGI. TERMODINAMIK HODISALAR (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada biologik to‘qimalar va suyuqliklarning o‘zgarmas tok ta’sirida elektr o‘tkazuvchanligi hamda bu jarayon bilan bog‘liq termodinamik hodisalar tahlil qilinadi. Biologik muhitlarda elektr o‘tkazuvchanlikning molekulyar mexanizmlari, ionlar harakati, elektrolit balansining ahamiyati va issiqlik ajralishi jarayonlari yoritilgan. Maqolada shuningdek, tibbiyotda bu hodisalarning diagnostika va fizioterapiya sohalarida qo‘llanilish imkoniyatlari ham ko‘rsatib o‘tilgan.