NON MAHSULOTLARINING OZUQAVIY QIYMATI VA AHOLI OVQATLANISHIDAGI AHAMIYATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Un mahsulotlari ichida jamiyat hayotida eng muhim o‘rin tutadigan mahsulot bu - non va non mahsulotlari bo‘lib,ular odatda, yuqori sifatli, birinchi navli bug‘doy unidan tayyorlanadi va aholining kundalik iste’molida asosiy oziq-ovqat manbai bo‘lib xizmat qiladi. Unli qandolat mahsulotlari ham iste’molchilar orasida katta talabga ega bo‘lib, ushbu turdagi mahsulotlarning ozuqaviy qiymati uglevodlar, oqsillar, yog‘lar, organik kislotalar, vitaminlar, minerallar, shuningdek, inson tanasining normal rivojlanishi uchun zarur bo‘ladi va ularning hazm bo‘lish darajasi bilan belgilanadi.