TARJIMADA NUTQ USLUBLARINING SOTSIOLINGVISTIK XUSUSIYATLARINI SAQLASH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu tezisda tarjimada nutq uslublarining sotsiollingvistik xususiyatlarini saqlash masalalari tahlil qilinadi. Tarjimonning vazifasi nafaqat matn mazmunini yetkazish, balki muallifning nutq ohangi, auditoriyaga mos uslubi va ijtimoiy kontekstini ham saqlashdir. Tadqiqotda turli ijtimoiy guruhlar, yosh va jins omillari, hamda professional va kundalik nutq uslublari misolida tarjima jarayonidagi muammolar va yechimlar ko‘rib chiqilgan.