YASSAVIY KIM EDI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada barchaga ma'lum bölgan Yassaviy ijodining o'rganilishidagi turli ziddiyatlar yoritilgan. Bugungi kundagi hamda bir necha davrlar burungi olimlarimiz shu bilan bir qatoda jahon olimlarining ham Yassaviy ijodi va uning muallifligi tög'risida fikrlar bayon etilgan. Sho'rolar davridagi bosim ostida yozilgan maqolalar hamda bugungi kunda eski Turkiston yozuvchilarini qaysidir ma'noda musulmon tasavvuf allomalarini qoralab yoritilgan maqolalar tahlilidir.