INKLYUZIV TURIZMNING RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI: NAZARIY VA AMALIY JIHATLAR (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Inklyuziv turizm bugungi kunda dunyo miqyosida ijtimoiy tenglik, inson huquqlari, iqtisodiy barqarorlik va madaniy xilma-xillikni ta’minlash yo‘lida eng muhim yo‘nalishlardan biri sifatida baholanmoqda. Zamonaviy jamiyatda har bir insan mustahkam ijtimoiy aloqalar, yaxshi hayot sifatini talab qilmoqda. Shu nuqtai nazardan, inklyuziv turizm barcha qatlam vakillariga, jumladan, nogironligi bo‘lgan shaxslar, yoshi katta insonlar, bolalar va ijtimoiy himoyaga muhtoj qatlamlarga ham turizm xizmatlaridan foydalanish imkoniyatini yaratib berishni ko‘zlaydi. Bu boradagi ilmiy tadqiqotlar va amaliy tajribalar inklyuziv turizmni mamlakatlar rivojlanishining ajralmas qismi sifatida namoyon qilmoqda.