O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASI BOJXONA QO‘MITASINING MOLIYAVIY NAZORATDAGI ROLI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasi Bojxona qo‘mitasining moliyaviy nazorat tizimidagi o‘rni, uning davlat moliya siyosatini amalga oshirishdagi roli va iqtisodiy xavfsizlikni ta’minlashdagi ahamiyati tahlil etilgan. Bojxona organlarining moliyaviy oqimlarni tartibga solish, byudjet tushumlarini oshirish hamda korrupsiyaviy xavflarni kamaytirishdagi funksional faoliyati yoritilgan. Shuningdek, zamonaviy boshqaruv texnologiyalari asosida bojxona tizimida amalga oshirilayotgan islohotlarning moliyaviy nazorat samaradorligiga ta’siri ko‘rib chiqilgan.