TALABALAR VA O‘QITUVCHILAR O‘RTASIDA KOMMUNIKATSIYA PSIXOLOGIYASI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur ilmiy maqolada talabalar va o‘qituvchilar o‘rtasidagi kommunikatsiya jarayonining psixologik jihatlari, uning ta’lim-tarbiya sifatiga ta’siri hamda samarali muloqotning shaxs rivojlanishidagi o‘rni yoritilgan. Kommunikatsiya jarayoni nafaqat bilim almashish vositasi, balki o‘qituvchi va talaba o‘rtasida o‘zaro ishonch, hurmat va emotsional muhitni shakllantiruvchi psixologik omil sifatida tahlil qilingan. Maqolada ta’lim muassasalarida muloqot madaniyatini rivojlantirish yo‘llari, shuningdek, kommunikativ kompetensiyani oshirishga doir ilmiy-amaliy tavsiyalar keltirilgan.